Wednesday, July 21, 2010

Jaha. Inte ska man låta sig nedslås av att det som en gång var en prunkande liten bloggvärld är en spökstad där jag är den enda som är halvt vid liv.

Har köpt en cykel, det är det bästa på länge. Ingen fjantig sthlmscykel med fixed gear och skit. En fin, blå Crescent för herrn. Ropar till Anna att "jag sticker ut och cyklar" på kvällen. Känns som att vara tolv. Glädjen i att höra gruset knastra under hjulen. Kanske ska låta nostalgin löpa fullt ut och köpa en moppe nästa år. Igår stack Anna ut på cykel utan mig, då blev jag lite avis och kontrade med en egen sväng till centat.

Köpte godis på videobutiken. Han som jobbar där en karaktär som gör sig bättre i en mustig film, typ Smoke, än i verkligheten. Han är självgod och utåtagerande. Pratar om "psykologi" och den erfarenhet han har av filmer. "Jag vet något som inte ni vet, jag vet vilka filmer ni blir nöjda med". När jag och Anna var där första gången skulle han göra en profil på oss... "Låt mig se... Ni gillar lite smalare filmer. Som Juno och Eternal sunshine, eller hur?" Vi ba: "Nä, de var dåliga." Det sket han i och fortsatte sin monolog. Igår höll han på likadant mot några andra som var där. Puh.

Dessutom gillar jag mest glättiga filmer (fast inte Juno då), jag vill inte ha något som triggar ångest. Folk som tror att de är lite förmer för att de gillar att vältra sig i påhittad ångest, lägg av. Har man det naturligt att kunna plocka upp en skenande dödsångest på tre sekunder behöver man ingen hjälp med det.

Nu ska jag åka till Östersund. Det har varit typ tio grader där hela sommaren. Mina föräldrar säger, i vanlig ordning, att det för det mesta har varit jättefint med undantag av någon dag då den ständiga polarisvinden var lite extra kylslagen. Alltså polar-is, inte Polaris. Även om det kanske kunde vara en lika passande beskrivning för skoterlandet.

3 comments:

ellen said...

ångestfilmer kan vara bra om dom är förlösande! som i philadelphia när man får böla loss till maria callas i slutet av filmen. fast iofs jag kan tänka mig att vägen är sjukt bra trots att den (om den är som boken) bara är konstant molande ångest. tar tillbaka det jag sa. roligt med fördomsprofilen av er.

jag backar upp dina päron, det har inte varit tio grader hela sommarn! det har varit värmebölja och konstig söderländsk luftfuktighet vissa dar, varvat med isvindar andra dagar. kolla bara på yr.no.

martin said...

Va? Vad är yr.no?

Men vägen vettifan om jag tyckte om ens som bok... Den var ju välskriven och allt, men helvete vad jävla deppig. Var ju ledsen långt efteråt jag hade läst den. Kanske har något fel som inte kan skilja på verklighet och fiktion.

David said...

såna där typer, han tycker nog att han är en riktig människokännare. Något av en amatörpsykolog.

yr.no är norges smhi, mycket mer detaljerad och när det gäller jämtlandsväder mer tillförlitlig än smhi.