Wednesday, June 02, 2010

Nu fick jag en stark känsla av att jag aldrig mer kommer att kunna skriva en låttext. Men den där känslan kommer ju och går. Sedan flyter på det på. Sedan tjocknar det till och tar stopp. Jag och Hanet konstaterade att vi faktiskt släppt sex album de senaste fem åren eller var det nu blir. Plus ett miniablum, en ep, b-sidor och demos. Det är ju lika mycket som vissa artisters hela karriär. Å andra sidan kanske det är hela min karriär också.

Men med det i åtanke borde jag kunna kosta på mig att återanvända lite mer. Kommunfloppen är ju bra i den bemärkelsen att ingen hört skivan. De texterna kan jag bara översätta rakt av så är det klart. Kan översätta musiken också så går det dubbelt som snabbt.

***

Jag tycker att sommaren är lite vansinnig på något sätt. Det blir så mycket av allt: grönska, värme, djur, människor. Det kan inte vara riktigt normalt. Och då har jag inte varit i sommarjämtland ännu. De nätterna kan ju göra en lite tokig för de är så vackra i sin mättade melankoli.

***

Det som jag tycker är värst med Israel är att det är så orättvist. Jag är fortfarande lite naiv i den bemärkelsen, tycker att det är hemskt när det inte är likadana spelregler för alla. "Ojämna lag", tänker jag, som om det vore fotboll på skolgården. Varför får Israel ha kärnvapen och inte Nordkorea, till exempel? Båda länderna är ju dum i huvudet. Tror inte att något land som skaffar kärnvapen inte är dum i huvudet. Antigen eller säger jag.

No comments: