Sunday, April 05, 2009

Min blogg gör skillnad

I förra inlägget skrev jag om att det är idiotisk att betala 5 Euro till pirater men inte till hederliga skivbolag, som ändå måste betala för vi ska kunna spela in vår skitindie. Får ett meddelande från Hybris en dag senare:
Fick en skum betalning på 5 Euro till Paypal idag annars med enda specifikationen "Vapnet". Kan vara en donation, men osäker.

Apropå pirater så gillar jag faktiskt Robinsondeltagaren som ser ut att ha rymt från Roskilde 1998. Den där subkulturen som blandar lukten av träskpunk, akademisk skåpmat, "provokation" och förutsägbara assessorer kan vara ganska tröttsam när man är över 22. Just snacket om att studera "människors natur" känns ju lite trött sedan dokusåpasociologin gjorde sitt intåg.

Men jag gillar ändå honom, han för fram sunda värderingar i en osund miljö på ett mycket mer ödmjukt sätt än vad man kan förvänta sig av nämnda subkultur. Bland årets deltagare, där i stort sett alla killar är vidriga företagare utan någon förmåga att lyssna på andra människor, är det skönt med någon som respekterar demokrati och djur. Och det var faktiskt mäktigt när han lyckades få in "åt var och en efter behov, av var och en efter förmåga" i ett öråd ledd av ärkeidioten Linda Isaksson.

9 comments:

Jonathan said...

Martin. De rörliga GIf-bilderna på din blogg är så konstiga. Jag skrattar åt dem då och då, och tänker att det här är u sånt som hör hemma på min gamla trattblogg egentligen.

ellen said...

åh ja vi måste prata om robinson. håller med till fullo ang roskildekillen. sjukt rolig, "deras beteende är det som gör att vi männikor håller på att förstöra vår vackra planet" osv. han är klart en av mina faboriter. så roligt när man fick se ett klipp där han hängde uppochner och var arg i nästa avsnitt! jarmo som åt ett kilo myror och sket på sig tillför ju också nåt slags underhållningsvärde. läkarkillen är ju en sån klyscha att man knappt tror det är sant. hatar att de sjunger borka-sången för övrigt, skruvar på mig och tar fram skämskudden varje gång.

kan inte jag få komma och titta på robinson med dig och chefsgösen nån kväll? det vore mysigt! plus att just nu är min mamma den enda jag kan hatea christian tillsammans med.

martin said...

Ja, det vore väl göy! Vi Robinsonfans måste hålla ihop. Håller med dig om alla. Eller vem är läkarkillen? Är det Erik? Han tycker jag ändå är rätt bra för att han märkte att det inte var roligt att bli paktad och nu vill ha kommunikation. Ja borgsången är väldig, väldigt jobbig. När de sjunger den vill man nästan att fascistlaget ska vinna istället. Med undantag för Jarmo så är ju alla där verkligen vidriga individualister.

Jonny: härligt att du gillar gif:arna, det känns som att du var min målgrupp lite. Jag kanske kan ta bort dom nu. Men du har väl testat att klicka på "nummer ett"-gifen?

ellen said...

nejnej, erik är ju golfinstruktör! med tanke på hur kompetent som människa han verkar vara känns det rätt logiskt. läkarkillen är i fascistlaget såklart och pratar mycket om att de "måste få upp självförtroendet lite". lillgammal kille.

vad har linda isaksson gjort för ont ejenklien? hon är väl gullig?

jag tar med mig ostbågarna och kommer förbi nån lördag efter påsk när ni minst anar det.

paradise alley said...

Han är min och Paddans favorit med! Kanske också för att han är den enda som jag minns hur han ser ut, alla andra är innebandyinstruktörer och ser likadana ut.
Syns i påska!

martin said...

Jag hatade henne i bonde söker. Hon är så jävla nedlåtande mot alla som är med "jaha ska lilla du också kanske få lite kärlek någon gång?" Hon verkar inte ha känslor heller, hon ska ju jämt gotta sig i hur folk känner, men det känns spelat på något sätt. Som att hon överkompenserar för att hon inte känner någonting för deltagarna.

Dessutom är hon så dålig som programledare, rent tekniskt. Kunde de inte ha ett proffs istället. Tänk Kristian Luuk! Fan vad det vore roligt att se han i safarikläder.

J said...

jag vill också vara med och se robinson!

martin said...

Alla ska med!

ellen said...

jaaa! åh vad kul! robinsonkväll!

ja eller carina berg skulle nog också funka. man vill ju ha nån som ska stå och kisa lite svettigt irriterat som harald tröttiger och anders lundin.

jag har försökt övertala björn att söka till robinson, han har allt som krävs: stark, smart, lång och manipulativ.