Sunday, May 18, 2008

The mörn-rock theory

Pengakrisen är total nu. Min reaktion borde vara att spåna idéer och ringa när varenda redaktion i Sverige. Kanske söka lite jobb. Istället börjar jag att fundera på att skriva en roman. Eller i alla fall en novell. Göra lite litterära pengar. Det är utvecklingsstört av flera anledningar. En är att jag inte har skrivit något åt det hållet sen gymnasiet (och det jag skrev då var dåligt så klart), en annan anledning är att det inte finns några snabba pengar i det, vad jag har förstått.

Men i mitt liv har jag märkt att det rimliga aldrig är särkilt rimligt och att det orimliga inte är särkilt orimligt det heller. De jag borde kunna förvänta mig händer aldrig och det ingen tror ska hända händer. Som kärleksmänniska så trodde jag ju inte att jag skulle få leva och verka med Anna men jag trodde verkligen inte att jag skulle vara ensam så länge innan heller. Ett rimligt antagande var att jag skulle få ligga lite och sedan bli ihop med någon som var helt okej, men inte Anna. Så blev det ju inte.

Som jobbmänniska så trodde jag aldrig att musiken skulle ställa bröd på bordet, men jag trodde ändå att det var rimligt att någon tidning i Sverige skulle kunna tänka sig att låta mig skriva för dem. Där blev det ju också tvärtom. Jag försöker ha realistiska förväntningar, som att få ett sommarjobb som redigerare på LT, men sådant händer inte. Att få ge ut skivor och spela på festivaler och sådant var aldrig något jag trodde på, men det hände. Nu när jag har tagit det för givet har det ju slutat hända iofs, enligt min egen logik.

3 comments:

Anonymous said...

fast hur många tidningsjobb har du sökt egentligen? du kanske har större chans att få knega på en tidning än vad du tror.

//han1

Anonymous said...

äh, vad fan vet jag om det egentligen. tar tillbaks det där.

//han1

martin said...

Jag har ju inte sökt så många, men poängen var väl mer att det inte verkar gå att göra några rimliga antaganden i mitt liv.