Tuesday, April 22, 2008

Imorgon ska vi åka på turné! Wroom! Ska blir väldigt roligt tror jag. Stärkarn är lagat och hämtad, gitarren är lagad och strängad. Logistiken är avklarad och hatad. Det enda som stör (om jag inte glömt något) är att vi beställt tischor som inte har levererats. Tanken är ju att sälja dem på turnén. Det känns som något mer också, ett litet lätt obehag. Kanske bara är känslan av mig själv i mig själv.

Har börjat omvärdera Grannfejden. Först såg jag det på ett äckligt, distanserat sätt, som vi åttiotalister gör. Vi gottar sig åt andras olycka, men på ett ironiskt sätt ("visst är det förjävligt att tv3 gör sådana här program... åh, kolla nu ramlar alkisen i rabatten!") Man låtsas att man vet precis vad som är rätt och fel, så ingenting behöver vara på riktigt. Reklam är så fel att man lika gärna kan arbeta med det. Vad är nyheten liksom? Att utrycka en äkta känsla eller åsikt är pinsamt.

Hur som helst, jag har börjat att tycka att grannfejden-medlarna gör ett ganska bra jobb ändå. De hjälper ju folk att reda upp skiten. Vissa är lite tokiga, de kanske borde skrotat en del avsnitt. Men idag var det en hetsig kille med kort stubin och en lipig klimakterietant. De behövde bara lära sig att prata med varandra så var det bra med det. Fint. Anna tappade dock intresset, hon vill helst ha skånska grisbönder som vägrar att ta i hand, "slå på det", som Robban säger.

1 comment:

David said...

Jag är ganska ny på grannfejden, men jag gillar det helt oironiskt, jag gillar när de är arga och tokiga men sen faktiskt fattar att de måste samarbeta. Att de krävs två för att dansa tango.

Lycka till med turnen, jag skall försöka kombinera familjeliv på sista april med spelning på kvällen. Jag komme iaf, men vi får se vilken tid.