Wednesday, February 13, 2008

Jag är ledsen över att jag inte har skrivit dagbok. Därför har jag börjat med ett vansinnigt projekt för fem minuter sen. "Mörns alla minnen" heter det. Jag ska skriva ner alla minnen jag kan komma på. Det ska blir roligt att se hur många man har. Spontant tänker man att det är ogreppbart, men tänk om det bara är typ hundra stycken?

Det blir något för barnbarnen! Tror att minnen är roligare att läsa än rapporter från när det hände. Nu finns det både skimmer och viss hälsosam distans.

Idén kom av att jag lyssnar på Granada. Tänkte på att det är lite synd om de i Granada som bara får skit efter Järvinens solodebut. Nu är det verkligen hugget i sten att hon ska vara den roliga av dem och resten är de tråkiga. Jag tycker att deras skivor var rätt bra. Men minnet som triggades var när jag och Nygård såg ett band i Uppsala som man blandar ihop med dem. Bandet var rätt tråkigt men sångerskan var väldigt snygg vill jag minnas.

7 comments:

Erik said...

haha. genialt! ska du blogga alla minnen här? vore kul. ungefär som strages youtube-lista, men bara mörnrelaterat.

martin said...

Tror att allmänintresset är lite lägre...

David said...

Är det inte lite hybris över ett sånt projekt, lite som encyklopedin över allt vetande som upplysninsmännen planerade. OM du börjar kan du inte göra det på nätet med dynamiska länkar så att man kunde klicka sig fram i mörniversum i evighet. Jag träffar en hel del pensionerade gubbar på jobbet som börjar med sådana projekt.

olofmartin said...

Det finns en bok av Georges Perec som heter "Jag minns" och som är en enda lång, numrerad uppräkning av författarens minnen. Rekommenderas härmed.

martin said...

Okej, nu försvann nyhetens behag med mitt projekt. Nu är det bara det fjantiga och omöjliga kvar. Tänkte att det vore grymt ändå att lägga in dem i en databas på något sätt, så man kan söka på personer och ord och städer och så vidare. Var det så du menade David?

David said...

Ja och så kunde man läsa om att du minns din barndoms jular, och så kan man klicka på ordet , jul, och så länkas man till minnet av att du lyssnade på low's jul, skiva och så är ordet low, en länk som går till ditt minne av david bowieskivan och så klickar man på david så kommer man till minnen av mig och nygårdh.

martin said...

Det ska jag lätt fixa. Hitills har jag bara två minnen dock.