Wednesday, February 06, 2008

Gillar inte när Anna är hemma på dagarna. Det blir så jävla slappt då, hon beter sig som en femåring. Hennes outfit idag är några konstiga gråsilvriga långkalsongsbyxor, bh och det rosa hårdbandet. Hon dukar upp en knäckebrödsbuffé, som hon själv kallar det. Sedan går hon från bordet och lämnar disken som om det vore uppenbart att hon inte borde diska efter sig själv. Pratar jag med henne svarar hon på värmländska eller skånska. Nu kräver jag att hon ska ta på sig tröja, för värdighetens skull. Det här är ju mitt kontor! Hon svarar "tjöta tjöta" på värmländska och går för att lyssna på p3 istället. Tänder alla lampor i lägenheten och öppnar alla dörrar som går att öppna.

Jag antar att om det här vore en film vore hon den härliga indietjejen och jag det tråkiga kontrollbehovet som hon lämnar för han i scrubs.

Men håller ni inte med mig om kläder? Visst ska man ha det, va? Okej om det är sommar och ledigt, då kan man gå omkring lite som man vill. Men det pissar ju utomhus idag som alla andra dagar i den här gråmulna stan.

Jag har väldigt informella kläder själv idag. Mjukt från topp till tå. Men jag drar ändå gränsen vid långkallingar. De får bara får bäras som byxor i fjällsammanhang och bara om man har förtjänat det genom skidåkning.

/Vän av ordning

11 comments:

chops said...

Er nya singel: Vilken otroligt bra titel! Congrats. Jag vet hur viktigt sånt där är.

ellen said...

jag håller med om långkalsongerna men gör som bekant undantag för björn pga sex appeal-faktor, helst kombinerat med wifebeater. han är iofs förespråkare för asformell klädsel i hemmet men börjar ge efter lite smått för casualklädsel. annars tycker jag att det mest låter kallt med bh och långkalsonger, eller är ni miljöbovar med bastuvärme i läggan?

paradise alley said...

I princip är jag för det formella, jag skamligt nog brukar svassa runt i morgonrock, vilket känns alltför hemmafru på dekis. Speciellt igår när jag var hemma sjuk i morgonrock och postmannen levererade posten med påringning på dörren. Man borde alltid vara klädd för alla eventualiteter. Postmannen visade sig vara Erik de Vahl förresten

David said...

håller med chops om titeln, den är genial.

Hemmakläder är jag hård på. Morgonrocken åker av efter frukosten om det är helg. Mjukisbybor har jag bara om jag städar eller om jag har duschat på kvällen. Annars har jag samma som på dagen, kanske byter jag till hemmahood istället för jobbskjorta när jag skall laga mat.
Försöker att få in rutin på att använda förkläde.

Anonymous said...

Har aldrig fattat mysbyxor. Hade man mysbyxor på min skolgård fick man räkna med att nån drog ner dem vid första bästa oövervakade ögonblick. Mörn du klagade ju häromdan över att jeans är för sträva sen du började med stretch eller vad det var...

Tycker det är gött att vara hyfsat finklädd även hemma, då mår man bra.

/Stef

Jerry Boman said...

Jag förstår faktiskt inte varför man skall börja använda andra kläder för att man är hemma? Vad är liksom hemma? Jag kallar krogen hemma men inte fan går jag in där med knälånga linnebyxor och mjuktvättad tischa.

Samma sak gäller kroppsljud.

Pat said...

Asch slappna av nu för fan! I hemmet är allt, i princip, ok.

martin said...

Det går ofta i cykler. När björneman hade läga i stan öppnade han jämt i grå mjukisar, de användes även när han log och sov över pluggboken i järven. Nu är ju han som bekant väldigt noga med det där. Jag har gått tvärtom, hade ju aldrig shorts mellan 17-25. När jag var i barcelona i augusti hade jag svarta sta-pres. Huvva, vad varmt det var. Nu är det hemmakläder hit och dit. Det är svårt att vänja av sig vid dit. Men morgonrock, där drar jag fan gränsen.

Stef: du kör ju adidaströja titt som tätt, det jämställer jag med mjukiströja.

Kul att ni gillar titeln, trodde jag skulle bli pissad på för att jag ordvitsar.

Anonymous said...

Jag fattar inte. Vilken är titeln?

martin said...

"Plötsligt händer det inte" är titeln. Fyndiger.

Anonymous said...

mjukisfrågan är väldigt svår. Jag gillar mjukiskläder på mig själv men ogillar det på andra. Ibland har jag på mig "fina" mjukiskläder, typ ett svart linne och svarta leggings. Fulmjukiskläder är trasiga mjukisbyxor och urtvättad t-shirt. Nu har jag köpt en svart klänning från monki för att uppgradera min mjukisoutfit men har inte använt den än. Jag är sorglig. /H