Monday, February 18, 2008

Det har flyttat in några tjejer i en lägenhet i vår trappuppgång. De skrattar och pratar när de kommer hem. Lyssnar på musik. Jag blir väldigt glad av det. Annars är det lite tung, kristen stämning i vår trappuppgång. Man hör buller av möbler och fötter på kvällarna, men inte så mycket skratt, prat och musik. Spelar man lite gitarr får man skäll.

I resten av huset verkar det däremot vara lite för mycket av det goda.

Idag var det väldigt vårigt när jag handlade mina vegobullar (världens bästa mat, ser ut om smakar lite som köttbullar, behöver inte äta falafel till makaroner längre). Gräddet på moset var när en gammal risig moped körde förbi på för hög växel och luktade himmelskt oförstörd.

Kom att tänka på det roliga ordet "tyna" som vi körde hårt med på högstadiet. Man tynade moppen om man låg på för låg växel så att den varva för mycket: "Hörde moppen din igår, fan va du tyna den". Man kunde givetivs tyna andra föremål, eller personer för all del. "Terra" var också bra, en kortform för både testa och terrorisera.
- Men få terra rå!
- Nä, du kommer bara terra den.
Så talade 9E.
Det var mycket "t". Man sa ju "tracka" också. Tracka, tyna, terrra: pojkars gemenskap.

6 comments:

ellen said...

hallå det fanns tjejer som använde orden också.

fast jag höll på att dö när björn sa "jag får lifta med märit till uppsala på villkoret att jag inte ska tyna katterna"

det hade jag aldrig hört förut, nån lantis-grej?

martin said...

Kanske en killgrej? He he.

Det jag menade med pojkars gemenskap var att tyna varandras armar och så där. Sitta och nöta slag på överarmen en hel håltimme.

ellen said...

jaja jag ville bara vara en parodi på mig själv. men jag blir lite 80/90-talsnostalgisk av "terra" och "tracka". min pappa använde det irriterat och jättefrekvent om saker jag utsatte min stackars lillebror för. med brorsor fick man ju utstå tusen nålar och skit utan att kunna spela på "inte-slå-tjejer-kortet" eftersom man själv var lika dålig. och straffpingis! snacka om att bli tynad...man kan tycka att skolpersonalen borde haft lite bättre uppsyn under rasterna.

ellen said...

lyssnade på plötsligt händer det inte på myspace, gud vad bra det var!

martin said...

Tack, jag lyssnade också på den idag (på myspace), låter bättre där än på skiva tror jag nästan.

chops said...

ja, den var grym.