Tuesday, December 04, 2007

Vice Magazine sätter ner foten mot mainstreamartister och uppmuntrar sina läsare att rösta på deras favoriter, så här säger Elin Unnes till Aftonbladet:
-Vi vill representera indie-rösten, och vi vill att musiken vi älskar ska få så mycket uppmärksamhet som den är värd. Vi börjar med Rockbjörnen.

Vilka är då indieakterna som ska lyftas fram? The Studio, Elias and The Wizzkids, Familjen, Shout Out Louds, Peter Bjorn and John och Hives!

How come year after year, we accept the fact that the mainstream acts keep winning one of the biggest music awards in Sweden—Rockbjörnen?

Well, Vice has decided not to put up with it anymore!

Heja Vice, stick it to the man, som ni själva skulle säga. Det är på tiden att Hives får lite utrymme i Sverige, så illa behandlade som de är, speciellt i relation till deras begåvning.

Undrar varför Vice skriver Rockbjörnen med ö förresten? Tar inte det lite udden av deras illusion som jänkare i exil i lilla Sverige? Ska de fortsätta att vara töntigast i nordeuropa och skriva om svenska företeelser på engelska så borde de ju i alla fall vara konsekventa nog att skaffa amerikanske tangentbord och även ge alla intervjuer på engelska.

5 comments:

Anonymous said...

jag höll på att skriva "word", men det hade ju varit lite väl ironiskt.

//han1

David said...

vice symboliserar väl på något sätt allt som jag hatar med min generation

martin said...

Precis David! Jag skrev en disstext till nya skivan som handlar om hur mkt jag hatar allt fjanteri som folk i vår generation håller på med. Men den blev lite kass tyvärr så jag skrotade den.

David said...

berätta om vad vi mer fjantar med?

denny swik said...

vice i sverige består väl av gamla darlingredaktionen? dvs inte heroinister, punkare och black lipsfanatiker som den gör over there. dvs talang och intressanthet står åt sidan för genus.