Thursday, November 08, 2007

Tänkt inte skriva något om Metro, men nu när Jon gjorde det så kom jag att tänka på lite andra grejer som jag har läst på slutet.

En krönika av han Boris vars edge är att invandrare beter sig om svenskar eftersom de tycker att det är viktigt med sopsortering. Eftersom Boris själv är (eller i alla fall ger intrycket) av att vara invandrare så kan han slänga ut lite roliga klyschor, typ som när Özz pratar om kurder. Boris är en sådan jävla karl så han skiter ju i det så klart. Han är inte rädd för att säga sanningar. Han är inte rädd för att ta skit. Så han slänger grejer medvetet fel i soppsorteringen för att röra om lite i soppan och sätta ner foten och kavla upp ärmarna och kasta sig in i hetluften och ta några smällar och så vidare. Boris har sett igenom det svenska hyckleriet, sopsortering är meningslöst, det kan han i egenskap av man med byline slå fast. Vad ska man göra då, Boris? Jo, man ska resa och konsumera mera, för då får man fart på ekonomin och då blir det massa pengar till miljöforskning och då kan forskarna komma på ett sätt att stoppa allt obehagligt utan att en karl som Boris ska bli tvungen att skruva av metallkapsylen från glasflaskorna som en annan mesig medlöpande svenne.

En annan krönika. Han liberalen i töntig Matrix-rock menar att Dubai ska ses som ett föredöme för Sverige. Han menar att vi borde se till att dumpa minimilönen i Sverige så att vi kunde få hit tillfälliga arbetare från asien som kan ersätta gnälliga svenska arbetare. Varför? För att det är för dyrt att köpa hus i Dubai för Holstein och hans familj. Att det alldeles nyligen rapporterades om att 4000 arbetare deporteras från landet för att de strejkat lär väl ha underbyggt hans tankar om en rimlig arbetsmarknadspolitik.

Är det en slump eller en medveten strategi att alla Metrokrönikor handlar om att ignorera miljöproblem (Dubai är ju inte heller ett föredöme för sustainable devolpement) och att framställa frisläppt kapitalism som lösningen på alla problem? Jag blir faktiskt lite oroad på riktigt. Holsteins vansinniga människosyn får bara rinna igenom, dag efter dag.

7 comments:

erik said...

När det gäller Holstein så är det ju sjukt att han fortfarande har ett seriöst forum att sprida sina nyliberala idéer i. Med tanke på att han skapade ett luftslott till företag är det märkligt att han fortfarande lanseras som någon slags expert på företagande och entreprenörskap. Jag har också funderat en hel del på Metros tveksamma krönikegäng. De tjejer som skriver väljer ofta ämnet "män är män och kvinnor är kvinnor" att bygga klatchiga poänger kring. Den enda som någorlunda väger upp vulgärhögern i Metrokolumnen är Göran Greider. En gråsosse som förekommer i varenda medialt sammanhang.

Anonymous said...

Den jag ogillar mest förutom von Holstein är nog Vicky Olesen eller vad hon heter. för hennes äckliga brådmogenhet. Så länge man går i gymnasiet ska man hålla käften.

/Stef

olofmartin said...

Boris Benulic är vd för elbolaget Kraft & Kultur, som bara producerar så kallad miljövänlig el. Så den där krönikan verkar ju rätt märklig, med det i åtanke. Det är dock likt honom, han verkar älska att slänga ur sig såna där töntigt provokativa och halvschizofrena åsikter på usel Metro-svenska. Karln behöver psykiatrisk hjälp, om något.

David said...

Benulic är från forna jugoslavien, och representerar någon märklig marknadskommunism ,ibland låter han som en stalinist och ibland so moderat, jag har irriterat mig på honom i snart sju år just för att jag aldrig vet var jag har honom. Den här krönikan var ju larvig, men jag har träffat den här typen av män som har "genomskådat" sopsorteringen förut. De är gapiga gubbar i olika åldrar som vet att det inte spelar någon roll ifall de sorterar sina sopor.

Holstein tycker jag att vi största må ignorerar, jag hatar honom så mycket att jag inte kan uttrycka det i ord.

Ha ha Stef, jag håller med dig om Vicky, hon är sån beskäftig senaste krönikan handlade om föräldraskap, jesus bry dig inte om det på ett par år du går på gymnasiet ägna dig åt pop cigg och öl isället. Fast sen börjar jag tveka är jag en gubbe som blir provocerad av att en gymnasietjej får utrymme i media.

Nabila skriver ju också hon kanske kan vara vänsterns holstein. Hennes krönikor handlar aldrig om män är mä noch kvinnor kvinnor. Utan om USA-IMPERIALISMEN.

martin said...

Glömde bort Greider. Han är härlig, alla krönikörer tror att man måste vara lite vass och slängig. Är man femtio år ska man ändå skriva rubriker som "När jag blev ägd på ICA". Man ska raljera över moderniteter men samtidigt visa att man är med på noterna. Typ raljera över kaffesorter.

Greider skriver om landet, om naturen och om moral.

martin said...

Boris skrev om sitt företag, det var en del av hans argumentation: "jag behöver inte sopsortera, jag förbättrar världen genom mitt företagande".

paradise alley said...

ja huvva, vad arg jag blev när jag läste Holsteins krönika. Fast sen tog det lite udden av min ilska man insåg att han är så sinnessjuk så han tror att Sverige kan bli ett Dubai dit rika utlänningar bosätter sig för att bo lyxigt.
I alla fall Göteborg borde inte löpa någon risk att bli ett nytt Dubai med det här vädret.

Men allvarligt, han kan ju inte ha någon som helst verklighetsinsikt