Wednesday, November 07, 2007

Idag har jag läst om Jay-Z:s nya skiva i tre tidningar, alla påpekar att det är en temaplatta där han blandar sitt eget liv med den nya filmen American Gangster och gammal maffiaskåpmat. Det konstiga är att det lanseras som en nyhet. Metro går så långt som att skriva att idén är genialisk! En rapskiva utan några referenser till fiktiv organiserad brottlisghet, det vore något nytt.

Till och med Infinite Mass har åkt till Miami för att spela in en video där de leker Montana. Scarface är en väldigt konstig kille att ha som ideal för övrigt. Han är en pajas som först äter glass och försöker ragga tjejer med sin töntkompis sedan är han en ensam man som ligger i en pool med en pistol.

Tänk om de i alla fall kunde göra sig besväret att tänka utanför Costa Nostra-boxen ett tag. De kunde lägga några rader om Hells Angels istället. Tänk er 50 Cent i Harleyväst. Då hade han kunnat fortsätta köra barre även när han blir gammal och fet. Dessutom passar MC-livstilen bättre för hip-hopare än mafiosogrejen. Rulla omkring, spöa Stonesfans, sälja knark, äta äcklig mat och misshandla tjejer. Mycket bättre än att sitta i en olivlund och äta Canneloni som två dagar att förbereda. Det enda gemensamma mafiosos har med yo:sen är väl förkärleken till avslappnade träningsoveraller.

No comments: