Sunday, August 05, 2007

Jag saknar Marieby så fruktansvärt mycket att det är lite suspekt på något sätt. Det måste handla om något annat. Jag har blivit så fixerad vi golv också. När jag kommer till lägenheten och ser de där spräckliga, gulbruna plastgolven doppar serotoninnivån direkt. Att få bo i lägenhet med trägolv är min högsta önskan. Det behöver inte ens vara riktigt trä. Bara något som inte är den här deppiga långvårdsplasten. Hur fan tänker man när man lägger in sådant golv? Det skär ju sig mot möbler också. Och det döljer inte smusten på något sätt, vilket jag antar är tanken med att göra golv som alltid se smutsiga ut.

En deppig grej med trägolv är att det känns som att ingen som har välsignats med dem har vett att uppskatta dem. Om man säger till någon "vad härligt med trägolv" är det jämt "jaha det har jag inte tänkt på" eller "nja det är väldigt jobbigt att skura dem".

Innan jag åkte tillbaka till Göteborg började jag vela och känna att det var fel, men den känslan släpper ofta för mig, den brukar bara vara ett utslag av en velig och orolig personlighet som jag dras med. Men nu går det inte över, jag vill bara tillbaka. Fan. Jag har inte råd att boka tåg dock, det blir lite dyrare när man inte är student. Jag kan dock inte förstå mina kompisar som har slutat plugga och börjat jobba och ändå klagar över att det är dyrt att inte vara student. Mera inkomster tillåter väl högre utgifter, eller har jag fel? Jag har stramare budget nu än när jag pluggade men det är ändå sällan som jag känner att mitt liv är fattigt. Tror att det handlar mycket om inställning och lite om plånbok. Eller så kan det vara så att alla utgår från att utlandssemestrar och sådant är praxis, har man inte råd med det så är man fattig.

Något som gör mig ledsen är att vårat trådlösa internet inte fungerar så jag måste blogga från annas laptop som är tokig, när man skriver någonting så kan textmarkören göra spontanhopp i texten så att allt bli knasigt och uppstyckat. När folk vill ha nördhjälp med nätverk säger jag jämt att jag inte kan, för det går inte att lära sig. Jag vet inte hur många gånger jag har styrt upp nätverket, men när det är trasigt är det trasigt och det finns ingen logik bakom lösningarna. Internet fungerar, för vi kan koppla upp oss direkt till routern och jag kan koppla upp mig trådlöst till routern. Varför de två komponenterna inte kan knulla så att jag får komma ut på internet är däremot en gåta som inte går att knäcka. Dessutom har ena stereohögtalaren lagt av igen, troligen bara en sladd, men ändå. Jävla kuk. Jag vill hem till byn igen.

6 comments:

David said...

Trägolv är helt underbart, vi har parkett och fejk blandat i nya lägenheten. det är en helt annan känsla än äckliga smutsplastgolv som i studentlägenheten. Det är kul att städa dem det blir verkligen rent. Jag är också pepp på att bo i ett sånt där fint hus som dina föräldrar gör.

erik said...

Jag har också trägolv, furuplankor i original. Jävligt gött, jag lät slipa dem innan jag flyttade in, så nu skiner de nästan. Tänker verkligen inte folk på vilket golv de har?

martin said...

Jag tycker många spelar ner rollen av golv. Men det kan vara falsk blygsamhet också.

Pat said...

Hur blire med Way out west? Jag och Kristina ska gå på lördan, är det partymode som gäller då? Är sjukt peppad på festival efter att ha hängt med Jonny och shoppat sjalar på Urkult. Funderar iofs på att vara hyfsat nykter och verkligen SE på band. Måste få valuta för pengarna känns det som.

martin said...

Vi går nog fredag tror jag, kanske båda dagarna om vi kan få friplåtar.

erik said...

Jag är också där. På jobb. Men på söndagen borde jag vara klar vid 12, stannar i Götet till halv fem. Om någon vill hänga med mig då så får ni gärna göra det. Jag räknar med att få fördjupande sightseeing i Majorna, med Mörns och Annas smutsgrå golv som kronjuvel.