Monday, August 06, 2007

Har fått till internet nu. Som vanligt finns det ingen logik bakom det, det gamla talesätet om att tusen apor med skrivmaskiner och mycket tid till slut skriver På spaning efter den tid som flytt, stämmer ju verkligen i det här fallet. Jag kan nog tänka mig att tusen apor och tusen nätverkstekniker skulle nå målet samtidigt.

Jag var ju väldigt nöjd med att jag fixade ny mobil utan att vela i hundra år. Det fick jag äta upp när det visade sig att comviqhoran på plattan i februari lurade på mig ett helt extra år bindningstid. Jag ska döda honom, om jag bara kom ihåg hur han såg ut. Nu måste jag köpa loss mig från Comviq för att kunna flytta numret, det kommer att kosta 500-600, mycket pengar från Mörn. Tog ut ilskan på en tjej i kundtjänsten och anna. Anna bad jag om ursäkt och kundtjänstsgösen får ju sina blodspengar för att jobba åt de där ockrarna.

Jag och Gustav cyklade ut till havet och badade i det. Nu är jag sedvanligt bränd, värmen i kinderna tog jag för en full-på-en-öl-fylla efter att vi och Ingo satt på Bel Parc. Ganska gött, om jag inte vore så arg på comviq och mig själv. Fan. När vi cyklade genom sommarvärmen och gav klibbiga kroppen lite svalka så rankade jag det som topp-fem av känslor. Det håller jag kvar vid. Det kändes ganska ungdomligt. När vi sedan satt i kortbyxor och åt glass och drack kaffe kändes det istället som att vi var två pappor som hade eftermiddagen ledig och gjorde det som semesterpappor gillar bäst: äta glass och rocka kortbyxor. I alla fall min.

Imorgon måste jag ringa folk om pengar. Förlagskillen hade ringt såg jag, jag ger honom alla låtar och all min integritet för en klump pengar. Patetiskt att vara 26 och slänga bort allt sitt kulturella kapital på att leka låtskrivare. Får man pengar släpper nog känslan av patetiskt antar jag.

Okej, nu börjar jag bli det jag hatar mest: någon som bara tjatar om pengar (alltså bristen på dem), när jag bli rik på något så lovar jag att tjata om hur gött det är att pissa pengar på folk.

Kickade igång morgonpromenaden imorse, hoppas att det kan medföra att springandet kommer igång igen. Som sommaralkis känns det ändå som att man måste trappa upp långsamt så jag inte spränger något kärl eller lever eller så.

1 comment:

Pat said...

Alltså jag tycker nästan du får skylla dig själv som omfamnar "Norrlands Inland" och sen skaffar ett mobbonemang som knappt har täckning någonstans förutom i Skåne. Varför ska ni förresten gå på fredan? Det är ju lätt sämsta dagen, fast det är klart du vill väl se Manu Chaou, Sune Al frisyr och Laleh förstås...