Thursday, June 14, 2007

Jag hatar internet, det är som en ångest-bermuda triangel som suger kraften ur mig. Kollar mailen som bara består av reklam och mail där olika personer är irriterade för att jag inte kan hålla koll på hur folk vill resa i sommar och så vidare. Det fanns en tid då mail från bokare innehöll löften om pengar och hotell i nya svenska städer. Min enda pepp i sommar var en spelning i Gällivare, dit jag aldrig varit. Men den blev inställd.

Jag ska fimpa myspace så fort jag kan lägga upp låtar på en hemsida. De enda som lontaktar mig är talanglösa egon som vill att jag ska lyssna på deras skit.

Nu när det är festivalbilagor överallt påminns jag om vilken flopp man är både som låtskrivare och journalist. Jag är rädd för att spela in låtar jag skrivit, det känns så ovärt ibland. Det är ju bara besvikelser som väntar. Känner ibland att det vore bättre om jag skrev låtar till reklam eller något annat superkommersiellt så att de i alla fall används.

Ibland tror jag att jag ska bli galen, timmarna bara går i lägenheten. Jag stirrar på någon skit på datorn och Annas dammsugare till laptop går för fullt i andra rummet. Hon lär väl också kolla på något värdelöst. Vi var ute och joggade alldeles nyss och efter det var det gött. Men så sätter vi oss framför datorerna och allt blir bara kuk. Det är fan något skumt med datorer. Som en sci-fi film där datorer tar över världen. Jag är ju inte den enda som har börjat hata internet, ändå går det inte att vara utan det. Om man inte är full eller på landet.

4 comments:

David said...

Det är ju rätt tråkigt internet, ransonera tiden ge dig 40 minuter om dan eller ngt så blir det rätt kul att sitta den tiden, och myspace vilket skämt det är, visst jag tycker det är gött att sitta på jobbet och lyssna på olik aband när jag jobbar hitta nya grejer och allt det där, men all akommentatorsfält spammas ju bara av en massa miffon det här är mitt band det gillar du nog bla bla bla

anna said...

jag är beredd på att testa supernanny-äggklockan och begränsa tiden av det ändlösa slösurfandet.

har försökt dra ut nätverkskortet ibland när jag ska använda datorn till plugg men oftast tar det bara 5 tills jag måste "infosöka" lite och fastnar sen i vanlig ordning i något meningslöst

chops said...

myspace är djävulens påfund. hela den här vänskaps-tanken är äcklig. kolla det här i stället. ingen möjlighet att kommunicera (det mest överskattade och kreativitetsdödande som finns, egentligen). men man kan lyssna på typ 40 låtar, lite ovanliga dessutom. vi försöker ta tillbaka bilden av oss själva.
www.thebearquartet.com

martin said...

Någon sådan där streammöjlighet hade jag tänkt att ha på hemsidan också. Det jobbigaste med myspace är ju att man måste skämmas å andras vägnar hela tiden.