Thursday, April 05, 2007

Uppe i Marieby nu. Jisses, det blåser på rätt bra. Jag höll på att flyga iväg när jag och hundet gick på promenad. Trots min ansenliga vikt och volym. Ellas kompakta form och biffiga, låga tyngdpunkt passade vädret perfekt. Hon var hur pepp som helst, det var jag som fick ta initiativet till att vända hem.

Syrrorna har läst tidningen och ringer hem för att varna oss för att gå ut och köra bil. Men riktigt så farligt är det inte.

Farsan kopplar riksmedias (alltså stockholmsbaserad media) intresse för stormen till påsklovets turism. Den kopplingen är väl inte helt otänkbar. Norrland är Sveriges Thailand och intresset för Norrland är väldigt säsongsbetonat och turistrelaterat. Farsan anpassar sig lite till spelreglerna och blir en grinig local som hånar Stockholmare som inte har vett att klä sig när de åker på tur eller gnäller på att det är för mycket uppför.

Appropå det så heter inte Frösö flygplats längre ÖSD när man kollar på SAS, utan ÅRE/ÖSD. Skandal, tycker jag. Om Åre ska ha en del av kakan borde ju Vemdalen och Bydalen också bjudas till bords. För övrigt tycker jag att Frösön borde lessna på att vara Östersunds bitch, Frösön var ju långt före. Det vet jag eftersom jag har sett Arnjoltpjäsen (Arnjolt är som Arn fast viking, pjäsen spelas utomhus under duggregn, istället för popcorn äter man tunnbrödstutar).

No comments: