Tuesday, April 24, 2007

Appropå känna sig inbjuden.

Just nu känner jag mig inte så inbjuden alls. Undrar hur mycket som är biologi och hur mycket som är omständigheter. Jag vill gärna tro att den största delen är omständigheter. Men det kan också vara kroppens sätt att luras. Den vill inte ta skulden för att jag är ledsen.

Allt färre saker blir roligt. Jag gillade att spela musik, men live börjar bli jobbigt eftersom jag mest tänker på att jag är ful och att det blir uppenbart på en scen. Så att det blir färre spelningar i framtiden borde vara bra, men jag kan ändå inte låta bli att tycka att det är tråkigt.

Jag brukar må bra av att skriva låtar. Problemmet är att jag nog gjorde låtskrivandet för mycket till en del av min självbild. Nu när den delen verkar ha varit något av ett luftslott blir det tomt. Jag vet inte riktigt hur jag såg på mig innan. Fram tills att jag började på journalisthögskolan och blev ihop med Anna i samma veva tänkte jag nog bara på mig själv som misslyckad. Sedan bytte jag den bilden mot att vara en riktig kille som pratar i telefon med svärföräldrar, gymmar och läser ett yrkesförberedande program. Men eftersom jag och jobben har en ocean mellan oss känns det inte som att jag kan få komma tillbaka till det där.

Jag vet inte varför jag tänker på vad jag har för identitet. Man ska inte tänka på sådant.

Idag har jag spelat fotbollsspel med Pat, det var väldigt roligt i alla fall.

5 comments:

paradise alley said...

Meh! Du är inte alls ful! I nya snygg-glasögorna och allt

Anonymous said...

jag sa oxå att du var (och fortfarande är) söt (fast du vill kanske hellre vara snygg än söt?) i de nya brillorna på scen. men sen bröt ellen in och liksom gjorde det till sin grej. som om det var hon som hade kommit på det, när det egentligen var jag.

kan du inte bekräfta att du hjälper mig flytta. jag är mycket för sånt, som bekant.
clörn

ellen said...

hahaha ja men jag tänkte faktiskt att martin gjorde sig bra i nya glasögonen flera gånger under spelningen och att jag skulle säga det sen och döm av min snopenhet(?) när du hinner före att säga exakt samma sak och jag blir den som ba "aa det tycker ja me..."

Pat said...

Hoppas att du minns min profetia från gymnasiet, den gäller fortfarande. Men du får jobba lite på fotbollsspelandet om vi ska få några givande reprismatcher.

martin said...

Men Pat (han förutsåg att jag skulle bli snygg i framtiden), jag tror att jag blev snyggare, att jag peakade för två år sen. Nu börjar det gå neråt. Åldern tar ut sin rätt.