Friday, March 30, 2007

Nu är Jenny här. Det är väldigt trevligt att vakna upp och höra henne och Anna kvittra, kaffet puttrar ute i köket. Jag känner mig som en gubbe på ett väldigt härligt sätt.

Igår fick jag tillbaka min mandolin från reparatören. Jag köpte den billigt på internet och har aldrig spelat på den, då den var trasig. Det märkliga var att det tydligen inte var en mandolin, utan en mandola. Relationen mellan dem är tydligen samma som mellan violinen och violan. Det här vet jag efter att jag googlade den märkliga stämningen som reparatören hade stämt den i (C-G-D-A). Men jag är väldigt sugen på att lära mig spela mandolinen, mandolan. Så fort Anna är sur (till exempel för att hon lagar frukost medan jag ligger gubbe i sängen) så ska jag ta fram den, köra lite snabba tremolos och sjunga Something stupid.

Uppdatering: Jag var nog lite dum i huvudet när jag kollade stämningen igår. Den är stämd G-D-A-E. Så det är nog en vanlig mandolin, blev nästan lite besviken. Nu är jag pepp på att skaffa en mandola!

No comments: