Tuesday, March 20, 2007

Idag var det skönt att vara egenföretagare. Anna och jag tog en morgonpromenad i en vårsolig hyrkogård, köpte frukost på Konsum vid Mariaplan istället för vårat ICA. Svalde det sista kornet av självständighet och indietänk och mailade ett förslag till ett förlag. Jag tänker om jag säljer mina låtar så behöver jag inte längre känna mig som en luffare som får pengar av en slump. Jag har inte gått på a-kassa en enda dag, ändå får jag dåligt samvete över att jag inte jobbar. Det känns som att pengar som inte förtjänats genom något motbjudande inte är ärliga pengar, men så måste det ju inte vara.

Sedan satte jag mig och styrde upp lite bokföring. Från att bara ha varit en ångestgrej har jag börjat uppskatta det. Nu när det inte känns riktigt lika förvirrande är det rätt trevligt. Maskinellt, man kan lyssna på musik samtidigt.

Nu har jag ätit spenatsallad. Det känns konstigt att skriva spenatsallad. Orden smakar inte som något man föreställde sig att man skulle lägga i munnen när man var yngre.

No comments: