Thursday, August 04, 2005

En liten dag med Mörn, Arbetsmörn

Idag sa pappa att han ville ha hjälp och att det skulle ta tid och vara jobbigt. Sedan tog han på sig sina arbetarjeans och jag en gammal fordonsoverall, som antigen är hans eller farfars. Han hämtade massa verktyg, till exempel rep och motorsåg och sedan så fällde vi träd. Från början var det ganska kul, jag när en dröm om att vara någon slags ingenjör, så jag gillar att stå och titta på trädet och gissa vart det ramlar och så vidare. Det var även kul att klättra och att såga av grenar. Jag var vuxenmörn som hjälper the old man med lite kroppssysslor på semestern.

Min goda spirit vände ner jag blev tvungen att köra bort alla vedträn och grenar. Fan vad sur jag blev! Kunde inte skaka av mig känslan, och känslan vad densamma som när man var tvångskomenderad till något som barn. Jag ville tänka att jag var vuxen och gillade att hjälpa till och att mina föräldrar förtjänar hjälp eftersom jag har bott hos dom i två månader nu utan att bidra med något annat än ett gott humör och insiktsfulla kommentarer om vad som är fel med deras generation.

Surheten försvann dock när vi satte oss ner vid ett dukat bord och knäckte en bäss trots mammas invändningar.

Nu ska jag gå ut till lillstugan och producera lite hits och mixa lökens soloprojekt. Jag ska lägga mina spirituella gitarrlicks högt som satan i mixen.

Mörn gillar:
Att den här sommaren, ta mig fan, har varit "the summer of mörn".
Mörn ogillar:
Att göra praktik och flytta ifrån tjej och lägenhet och allt det göttiga i götet. Samt att inte få vara hemma och knodda omkring i mjukisar under min moders beskydd.

12 comments:

Erik said...

Gött att du har det gött. Kan du inte berätta mer om "the summer of mörn". vad innebär det? hur manifesterar sig begreppet för dig?

Du och din drummar, du verkar ha en drum om allting. Good, that is.

martin said...

seinfeld: the summer of george.

Erik said...

Berätta mer om diskussionerna kring våra föräldrars generation. Vad säger du till dem? Vad säger de tillbaka?

david said...

Ja precis vad jag tänkte fråga om mycket intressant

david said...

eller summer of sam, den gamle seriemördaren och filmen med adrien brody som punkitaliano i new york

anna said...

känner igen dilemmat. man känner skuld och skam för att man är halvvuxen och lever på sina päron en hel sommar samtidigt som man förvandlas till en obstinat 14-åring varje gång dom vill ha hjälp. eller bara umgås lite för mycket.

Erik said...

Ett tips: Ge en peng för uppehället så behöver du inte känna att du utnyttjar dem. Jag betalar när jag bor hemma (fast det är på mammas och pappas initiativ, inte mitt).

martin said...

det är lite lättar att ge en peng när man har 24000 i månaden än när man har en csn-kille att fördela över tre månader. jag har för övrigt inte dålit samvete. de har inte gett mig något heller, tvärtom.

martin said...

det är lite lättar att ge en peng när man har 24000 i månaden än när man har en csn-kille att fördela över tre månader. jag har för övrigt inte dålit samvete. de har inte gett mig något heller, tvärtom.

david said...

meh vi vill eju höra dig berätta om när du rättar din föräldrageneration. För övrigt har ju löken lön för att han jobbar. Du är utan pengar för att du lökar, och lever konstnärsliv hos dina föräldrar, haltande jämförelse smörn.

Erik said...

Ja, David har rätt. Den var dålig. Dessutom betalade jag även när jag var CSN:are. Men som sagt, det var på päronens initiativ.

Och egentligen var det Anna jag riktade mig till, eftersom det var hon som tog upp frågan om skuld och skam för att man lever på föräldrarna. Inlägget var inte menad som en pekpinne.

Ge oss en liten berättelse om de Abrahamssonska diskussionerna kring 40-talisterna kontra 80/70-talisterna nu!

martin said...

ja men är man haltande konstnär kan man ju fan inte lägga tid på värdsliga saker som jobb och pengar!